Vrachtwagen accu

external

VRACHTWAGEN ACCU

Bij Centurion ben je op het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare vrachtwagen accu. Heeft je truck of trailer een storing of reageert je voertuig helemaal niet? Wellicht is de accu kapot. Bij Centurion Battery hebben wij hier de geschikte oplossing voor. Voor je problemen met trucks, trailers of bussen hebben wij altijd een goede oplossing.

Centurion Battery biedt voor vrachtwagens de Supreme superstartaccu’s, de 12 volt semi-tractie accu’s en de HD en SHD startaccu’s.

Supreme Superstart

Onze Supreme superstartaccu’s zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Na jaren van ontwikkeling en testen is er een concept ontwikkeld gericht op de toekomt. De accu’s die voldoen aan de eisen van trucks na de jaren 2000. Het zijn superstartaccu’s voor zware trucks en ze brengen de volgende voordelen met zich mee:

+  Hoge koudstart capaciteit
Met hoge koudstart waardes tot maar liefst 1250A EN krijgt de Centurion Supreme superstart de zwaarste diesel “aan de praat”, ook als het twintig graden vriest. Verder is nog bijzonder dat deze accu’s die capaciteit behoudt tot bijna het einde van de levensduur.

+  Hoge nominale capaciteit
Waar normale startaccu’s versneld verslijten als er meer dan 35 Ah aan onttrokken wordt, kan de Supreme superstart moeiteloos 50 Ah leveren tijdens stilstand van de truck. Vaak blijkt dit ook nodig, gelet op alle elektrische accessoires die in de moderne truckcabines aanwezig zijn.

+  Langere levensduur
De stroomopname capaciteit is bij deze accu’s aanzienlijk verbeterd. Door de energie die de dynamo levert, wordt een groter deel omgezet in daadwerkelijke lading van de accu. Goed geladen accu’s hebben een lange levensduur.

+  Kamina Deksel
Voorzien Kamina deksel met centrale ontluchting.

Centurion semi-tractie

De aandrijvingskracht van Centurion battery
Centurion Battery voert nagenoeg het hele assortiment aan 12 Volt DIN semi-tractie accu’s met capaciteiten van 40 Ah tot 180 Ah en een levensduur tot wel 300 cycli (EN6254). De semi-tractie accu’s van Centurion Battery vormen een zeer voordelig alternatief op basis van prijs en performance.

Voordelen Centurion semi-tractie accu’s:
De uitstekende hoogstroomeigenschappen maken de semi-tractieaccu’s van Centurion Battery uitermate geschikt voor motive power toepassingen zoals schaarliften, golfkarts, poets etc.
Door het zeer lage waterverbruik zijn de batterijen ook geschikt voor boordtoepassingen op schepen, voor laadkleppen op vrachtwagens en solar applicaties.

De techniek
De semi-tractieaccu’s van Centurion worden geproduceerd op basis van lood-antimoon technologie voor een groot aantal cycli en een lage corrosiesnelheid. De platen worden vervaardigd uit dikke roosters, gecombineerd met actieve massa van hoge dichtheid. De speciale separatie van PVC/Silica of PE met glasmat draagt bij aan een lange levensduur en een laag waterverbruik.

Centurion HD en SHD start

Het heavy duty startvermogen van Centurion Battery
Centurion Battery produceert een volledige range DIN type 12 Volt heavy duty en super heavy Duty startaccu’s, geconstrueerd volgens de nieuw Europese norm EN50342. Superieure allround startaccu’s voor trucks, werktuigen en landbouwvoertuigen.

De technologie
Zeer sterke 2.0 mm positieve- en 1.7 mm negatieve roosters in radiaal ontwerp vormen de basis van het HD/SHD/+ accudesign. Zware celverbinders, over gedimensioneerde lassen en actieve massa met hoge dichtheid dragen allemaal bij aan de uitzonderlijk goed trilingsbestendigheid en het vermogen tot diep cycleren. Gecombineerd met zeer sterke PE (HD), of PE met glasmat (SHD) envelop separatoren met een lage elektrische weerstand, resulteren deze eigenschappen in ultieme startprestaties, zelfs onder de meest zware omstandigheden.

De voordelen zijn als volgt:
Radiale, gegoten roosters
High performance PE envelopseparatie
Robuuste constructie met HD en SHD materialen
Verhoogde koudstart prestaties
De juiste keuze voor het veeleisende internationale wegtransport en landbouwvoertuigen

Al onze accu’s zijn direct uit voorraad leverbaar (tenzij anders vermeldt), zijn van top kwaliteit, gevuld, geladen en worden gebruiksklaar gemaakt. Ben je geïnteresseerd in onze accu’s? Neem contact op met een van onze experts en wij zullen je graag op weg helpen om de meest geschikte accu te vinden.