Zonnepanelen accu

external

ZONNEPANELEN ACCU

Op deze pagina vind je 12 Volt Zonnepanelen accu’s van 100 t/m 240 Ah. Met de Centurion Solar accu’s speciaal ontwikkeld voor het opslaan van zonne-energie kun je een grotere mate van zelfvoorziening bereiken.

Iedereen weet dat zonne-energie wordt geproduceerd op momenten dat de zon schijnt. Dit is echter niet altijd het moment waarop je de energie nodig hebt. Voor zonnepanelen heeft Centurion de Solar accu ontwikkeld. Dit product is het resultaat van jarenlange proefnemingen in de praktijk. De Solar accu is geschikt voor gebruik bij langdurige ontlading met relatief geringe stroom. Door de zeer goede stroomopname is de accu bij uitstek geschikt als Solar batterij in combinatie met zonnepanelen.

Voordelen Solar

+  Tot viermaal de gebruikelijke levensduur
De Centurion Solar kan tenminste 1000 maal ontladen worden met uitschieters tot 50% van diens capaciteit. Dit is uniek voor vlakplaatbatterijen in het lood-zwavelzuur concept.

+  Explosieveilig
De Solar is voorzien van een zgn ‘’backfire’’ beveiliging. Zou onverhoopt de batterij gaan gassen dan kan een vonk van buitenaf nooit zorgen voor een explosie.

+  Meer energie
Uitgaande van dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht levert de Solar tot 20% meer energie in vergelijking met accu’s van gerenommeerde merken.

+  Eenvoudig herlaadbaar
Solar accu zonnepanelen zijn al met eenvoudige gelijkrichters te herladen. Zij nemen zelfs vanuit volledig ontladen toestand en direct ook geringe stroom op.

+  Vier jaar garantie
Centurion verleent op vertoon van het bij de batterij gevoegde aankoopbewijs vier jaar garantie op fabrieksfouten.

+  Geen sulfaatkristallen
Bij ontladen accu’s vormt zich loodsulfaat in de vorm van kristallen op de platen. Deze verhinderen bij conventionele accu’s dat de platen stroom opnemen, doen de capaciteit afnemen en kunnen de accu waardeloos maken.

+  Koudstartstroom als bij startaccu’s
De Solar kan alleen gebruikt worden als startaccu voor verbrandingsmotoren. De combinatie startaccu en tevens batterij voor verlichting etc. is een voorbeeldtoepassing waar de Solar fantastisch presteert.

+  Onderhoudsvrij
Bij gebruik conform voorschriften, zijn Solar accu zonnepanelen geheel onderhoudsvrij gedurende de levensduur.

Magic eye
In de meeste types is in het deksel een kijkglas gemonteerd. Dit geeft met kleurcodes aan of de batterij volledig geladen of ontladen is. Ook kan men hiermee het zuurniveau controleren.

Al onze accu’s zijn direct uit voorraad leverbaar (tenzij anders vermeldt), zijn van top kwaliteit, gevuld, geladen en worden gebruiksklaar gemaakt. Dit maakt de accu van Centurion perfect voor opslaan van zelf opgewekte stroom, ook wanneer de zon niet schijnt.

Ben je geïnteresseerd in onze accu’s? Neem contact op met een van onze experts en wij zullen je graag op weg helpen om de meest geschikte accu te vinden.