Semi-tractie

SEMI-TRACTIE

In de motive power markt worden de twee batterijtechnologieën voltractie en semi tractie ingezet. Het verschil tussen beide is de manier waarop de positieve platen opgebouwd zijn. Dit heeft zo z’n invloed op prijs en prestatie.

Een semi-tractie monoblok heeft positieve vlakplaten. Dit betekent dat de positieve actieve massa in roosters van lood gesmeerd is, net als bij de negatieve plaat zoals in een startaccu. In een tractieblok wordt van positieve buisjesplaten gebruik gemaakt. Versteviging ten behoeve van cycleren vindt plaats door middel van toevoeging van polyestervezel in de actieve massa zelf en een glasmat op de separator.

De keuze welke technologie te gebruiken is sterk afhankelijk van de toepassing, welk type machine met welke gebruiksinterval. Wat is de gevraagde capaciteit, de onderhoudsfrequentie etc.

Een groot voordeel van de semi-tractiebatterijen van Centurion Battery is het feit dat door toepassing van speciale separatie deze ook goed als alternatief kunnen dienen voor startaccu’s. Een uitstekend koudstartvermogen én diep cyclisch inzetbaar. Ten opzichte van de startaccu is de constructie wezenlijk verschillend door:

  • dikke platen
  • deep cycle high performance separatie
  • opsluiting van de cel
  • actieve massa van hoge dichtheid

Een semi-tractie batterij heeft een DIN– of typenummer dat begint met een “9” zoals 91801 of 968 003 STR

external
external