Centurion Solar VS AGM technologie

Centurion Solar VS AGM technologie

Zoals u waarschijnlijk heeft meegekregen hebben wij pas onze eerste nieuwkomer in ons productassortiment mogen verwelkomen: de Centurion Solar. Als fabrikant zijn wij erop gebrand om speciale producten te ontwikkelen die precies voldoen aan de (latente) behoeften van onze potentiële consument. Wij hebben dan ook niet voor niets een speciale accu ontwikkeld expliciet voor de Solar markt. In dit artikel leggen wij u dan ook graag uit loodzuur Solar batterijen met een speciale technologie veel effectiever zijn voor dit segment dan andere typen batterijen. In dit artikel staat de AGM- technologie centraal.

Voordelen loodzuur Solar accu

Voor een algemene introductie van onze Solar accu verwijzen wij u naar dit artikel. Er zijn talloze soorten solar accu’s gebouwd met verschillende technologieën: zo heb je AGM, Gel, Lithium, tractie en hetgeen wij produceren: loodzuur semi-tractie solar accu’s. Dit type biedt een aantal voordelen ten opzichte van gel en AGM technologieën:

Koolstofvezeltechnologie

De Solar batterij van Centurion is voorzien van een speciale koolstofvezeltechnologie. Wij zijn de enige fabrikant die van deze technologie gebruik maken. Koolstofvezels (Crystal Carbon Fibre) in negatieve platen zorgen voor een betere geleiding. Door gebruik te maken van deze technologie zijn onze accu’s beter bestand tegen een te diepe zelfontlading. Een probleem wat bijvoorbeeld bij AGM- solar batterijen regelmatig optreedt. Deze technologie brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Meer mechanische steun
  • Toename in geleiding
  • Transport van ionen door de sulfaatbarrière

Wilt u graag meer informatie over koolstoftechnologie? Klik dan hier voor onze blogpost of klik op deze link waarin wordt verteld waarom dit type technologie steeds belangrijker wordt in de auto industrie.

Magic eye

Een ander groot voordeel dat onze Solar batterij biedt is dat het de beschikking heeft over een magic eye, oftewel kleine zuurweger. Middels het groene balletje in de vloeistof weet u dat de accu geladen is. Is het magic eye zwart, dan drijft het balletje niet en moet de accu z.s.m. geladen worden. Wanneer het transparant is dat raakt het balletje de vloeistof niet en MOET de accu worden bijgevuld met demi water.

Prijs

Over het algemeen blijkt dat accu’s voorzien van AGM- technologie duurder zijn dan onze loodzuur accu. Dit komt door de hogere productiekosten.

Iedere technologie heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. In deze blog schrijven we daar meer over. Het is belangrijk dat je als fabrikant zijnde kunt verklaren waarom je voor een specifieke technologie kiest i.p.v. een andere. Binnen onze Research & Development afdeling wordt hier veel waarde aan gehecht en uitvoerig onderzoek naar gedaan. Volgende week wordt er een nieuwe blog gepost waarin de Centurion Solar wordt vergeleken met een andere technologie, namelijk Tractie batterijen.

Share this post