Tractie accu VS Centurion Solar

Tractie accu VS Centurion Solar

In onze vorige blogpost heeft u kunnen lezen over onze Solar accu in vergelijking tot accu’s voorzien van AGM- technologie die voor hetzelfde doeleinde worden gebruikt. In deze blogpost staan Tractie accu’s centraal, die ook als Solar accu in de markt worden verkocht en gebruikt. Voor een algemene introductie van onze Solar loodzuur accu verwijzen we u naar dit artikel.

Voordelen van onze loodzuur Solar accu

Er zijn ontzettend veel verschillende accu technologieën die gebruikt worden als Solar accu’s. Zo heb je AGM, Gel, Lithium, tractie en onze Loodzuur accu. Onze loodzuur technologie biedt een aantal voordelen voor Solar accu’s, namelijk: Koolstofvezeltechnologie. Wat deze technologie precies inhoudt kunt u lezen in dit artikel.

Wij zijn de enige accu fabrikant die gebruik maakt van dit speciale type technologie. Koolstofvezels (Crystal Carbon Fibre) in negatieve platen zorgen voor een betere geleiding. Door gebruik te maken van deze technologie zorgen we ervoor dat de accu’s goed bestand zijn tegen een te diepe zelfontlading. Dit is een probleem dat regelmatig voorkomt bij andere typen technologieën. Wij hebben gekozen voor koolstofvezeltechnologie omdat:

  1. Meer mechanische steun
  2. Toename in geleiding
  3. Transport van ionen door sulfaatbarrière

Een tractie accu is een term die wat minder vaak wordt gebruikt. In ieder geval, specialisten op accugebied of mensen die werken met toepassingen waarvoor ze worden gebruikt, zullen wel weten waar we het over hebben. Maar voor de reguliere accu gebruiker zoals jij en ik, is het een wat onbekende term. Ook op internet valt hier weinig over te vinden.

Een startaccu kennen de meeste mensen wel. Deze is bedoeld om gedurende een korte tijd een hoge stroom te leveren en staat dus in een mum van tijd op 100% geladen. De accu laadt zichzelf op tijdens gebruik. Een tractieaccu wordt juist gebruikt voor lange duurontladingen (zoals bijvoorbeeld in campers). Dit is omdat ze een hoge capaciteit kunnen leveren en kunnen zeer diep worden ontladen. Hierdoor zijn ze echter ook erg zwaar en dus duur. Dit betreft gelijk ook het grote nadeel van tractie accu’s. Met name ook voor de Solar markt.

Conclusie

Een tractie accu is een zeer geavanceerde en zware accu. Uitstekend om te gebruiken in hele zware toepassingen zoals bijvoorbeeld heftrucks. Voor uw Solar systeem is deze accu echter veel te uitgebreid, zwaar en te duur voor wat u nodig hebt. Een lichtere semi-tractie is hiervoor veel beter te gebruiken zoals bijvoorbeeld onze loodzuur accu, de Centurion Solar. Deze is van uitstekende kwaliteit en speciaal ontwikkeld voor specifieke Solar toepassingen. Meer voordelen lezen? Klik dan hier.

Share this post